Caută
Returnări

1. Condiții generale

BecuriLED.md oferă retur gratuit pentru clienții care notifică intenția lor în termen de maxim 30 de zile calendaristice de la primirea coletului. 

Comenzile cu livrare pe teritoriul Republicii Moldova sunt eligibile pentru retur gratuit. În urma solicitării primite de la client, BecuriLED.md va trimite curierul la adresa indicată de client pentru a ridica coletul de retur.

În cazul comenzilor cu livrare internațională, costurile de retur cad în sarcina clientului. Produsele se pot returna prin orice firmă de curierat care asigură livrarea coletului de retur la depozitul Comerciantului. Adresa la care se trimit coletele de retur este: Republica Moldova, mun. Chișinău, str. Alexandru Hîșdeu 94/1, of. 3A.

În caz de retragere din contract, clientul este obligat să restituie produsele achiziționate în termen de maximum 30 zile de la data retragerii din contract.

2. Modalități și termene de returnare a produselor

Clientul se obliga sa notifice BecuriLED.md intenția sa de a returna produsele achiziționate, prin e-mail la contact@becuriled.md sau prin telefon la numărul +373 068 555 511, în termen de maxim 30 de zile calendaristice de la primirea produselor. În caz contrar, BecuriLED.md poate refuza coletul.

Informațiile necesare care trebuie furnizate BecuriLED.md pentru trimiterea curierului sunt următoarele:

 • data expedierii coletului;
 • numărul Comenzii;
 • suma de returnat;
 • adresa de unde curierul urmează sa preia coletul de retur;
 • modalitatea de plată dorită (datele contului bancar sau voucher de cumpărături echivalent cu suma produselor returnate).

La primirea informațiilor referitoare la intenția de retur a clientului, BecuriLED.md efectuează o solicitare la curier și trimite curierul la adresa indicată în comunicarea clientului pentru a ridica coletul de returnat. Costurile de transport ale coletului/elor returnate nu intra în responsabilitatea clientului, acestea urmând a fi asumate de BecuriLED.md.

3. Condiții de returnare a produselor

În orice situație de returnare a produselor, acestea trebuie să fie în aceeași stare în care au fost trimise Clientului, în ambalajul original, cu etichetele intacte și împreună cu toate documentele care l-au însoțit (factura, certificat de garanție, etc.). Produsele returnate trebuie să fie în aceeași condiție ca la primire: fără defecte (cu excepția viciilor ascunse și exceptând defectele deja semnalate de Client în corespondența cu BecuriLED.md).

În conformitate cu legea în vigoare, BecuriLED.md își rezervă dreptul de a nu accepta returnarea produselor care, prin natura lor, nu pot fi returnate sau care se pot degrada (perisabile) ori deteriora rapid Pe fiecare pagina de produs exista informația privind posibilitatea de retur. Produsele ce constituie un set trebuie returnate ca set. 

În cazul în care o comandă la care s-a oferit produs cadou este returnată integral, clientul este obligat să returneze și produsul cadou în starea lui originală, nedeteriorată și nedesigilată. Condițiile campaniilor promoționale se pot citi la punctul 12. Campaniile Promoționale și mai specific punctul 12.4 Campanii cu produs cadou.

4. Retur DOA (Dead on arrival)

În eventualitatea în care produsul achiziționat este nefuncțional sau prezintă vicii de fabricație, acesta va fi înlocuit cu un produs funcțional, cu condiția notificării în scris în termen de 48 de ore de la primirea produsului.

5. Termene de returnare a banilor

Pentru retururi integrale de comenzi, Clientul primește banii aferenți produselor returnate și costul transportului achitat inițial în interval de 14 de zile calendaristice de la data la care BecuriLED.md este informat de către client cu privire la decizia acestuia de a returna produsele.

După validarea returului, clientul poate primi, la alegere, contravaloarea produselor sub forma unui cupon valoric pe care îl va putea folosi în termen de 30 zile de la data confirmări primirii returului de către BecuriLED.md. După aceasta dată cuponul își pierde valabilitatea.

6. Dreptul de retragere

În conformitate cu Legea nr. 105 din 13.03.2003 privind protecția consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniștii, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative, Clientul are următoarele drepturi și obligații referitoare la retragerea din contractul încheiat la distanță:

Clientul are dreptul  ca, înainte de expirarea perioadei de retragere, să se retragă din contract, fără a fi nevoit sa justifice decizia de retragere și fără a suporta alte costuri decât cele prevăzute de Legea nr. 105 din 13.03.2003, în termen de 14 zile începând de la ziua în care intra în posesia fizică a produsului. Cheltuielile de returnare sunt suportate de Client.

Clientul se obligă să returneze doar acele produse care sunt în aceeași stare în care au fost livrate (în ambalajul original cu toate accesoriile, cu etichetele intacte și documentele care l-au însoțit). Nu se acceptă pentru returnare produsele care prezinta modificări fizice, lovituri, ciobiri, zgârieturi, șocuri, urme de folosire excesivă și/sau intervenții neautorizate, etc.

BecuriLED.md va rambursa Clientului contravaloarea produsului în maxim 14 (paisprezece) zile de la data informării făcute de către Client către BecuriLED.md în ceea ce privește decizia de retragere din contract.

BecuriLED.md va putea amâna rambursarea contravalorii produsului până la primirea produsului vândut sau până la primirea unei dovezi conform căreia acesta a fost expediat.

Conform legii sunt exceptate de la dreptul de retragere din Contract următoarele:

 • contractele de prestări de servicii, după prestarea completă a serviciilor, dacă executarea a început cu acordul prealabil expres al Clientului și după ce acesta a confirmat că a luat cunoștință de faptul că își va pierde dreptul la retragere după executarea completă a Contractului de către Vânzător;
 • furnizarea de Bunuri si/sau servicii al căror preț depinde de fluctuațiile de pe piața financiară pe care Vânzătorul nu le poate controla și care pot avea loc pe parcursul perioadei de retragere;
 • furnizarea de Bunuri confecționate după specificațiile prezentate de Cumpărător sau personalizate în mod clar;
 • furnizarea de Bunuri care sunt susceptibile a se deteriora sau a expira rapid;
 • furnizarea de Bunuri sigilate care nu pot fi returnate din motive de protecție a sănătății sau din motive de igienă și care au fost desigilate de Cumpărător;
 • furnizarea de Bunuri care sunt, după livrare, potrivit naturii acestora, inseparabil amestecate cu alte elemente;
 • furnizarea de băuturi alcoolice al căror preț a fost convenit în momentul încheierii Contractului, a căror livrare nu poate fi efectuată înainte de 30 (treizeci) de zile și a căror valoare reală depinde de fluctuațiile de pe piață pe care Vânzătorul nu le poate controla;
 • contractele în cazul cărora Clientul a solicitat în mod special Vânzătorului să se deplaseze la domiciliul său pentru a efectua lucrări urgente de reparație sau de întreținere. Dacă, cu ocazia unei astfel de vizite, Vânzătorul prestează alte servicii în afara celor solicitate în mod expres de Cumpărător sau furnizează alte Bunuri decât piesele de schimb indispensabile pentru executarea lucrărilor de întreținere sau de reparație, dreptul de retragere se aplică respectivelor Servicii sau Bunuri suplimentare;
 • furnizarea de înregistrări audio sau video sigilate sau de programe informatice sigilate care au fost desigilate după livrare;
 • furnizarea de ziare, periodice și reviste, cu excepția contractelor de abonament pentru furnizarea de astfel de publicații;
 • furnizarea de conținut digital care nu este livrat pe un suport material, dacă prestarea a început cu acordul prealabil expres al Clientului și după ce acesta a confirmat că a luat cunoștință de faptul că își va pierde dreptul la retragere.

 

7. Exercitarea dreptului de retragere

În cazul în care Clientul solicită retragerea din Contract în cadrul termenului legal de retragere din contract, în cazul în care Comanda este achitată, BecuriLED.md se obligă să returneze suma în maxim 14 (paisprezece) zile de la data informării de către Client în ceea ce privește deciziei sa de retragere din Contract. Suma va fi returnata după cum urmează:

 • pentru Comenzile achitate cu card online ->prin restituire în contul din care a fost efectuata plata;
 • pentru Comenzile achitate cu Op/ramburs/iTransfer/ Card bancar-> prin virament bancar;
 • pentru Comenzile achitate prin credit de consum -> anulare/recalculare contract rate.

Clientul va informa BecuriLED.md în ceea ce privește intenția sa de retragere din contract prin completarea formularului de returnare produs din contul de client.


Cum să ne găsiți

Adresă

mun. Chișinău
str. A. Hîjdeu 94/1, of. 1

Telefon

+ 373 (22) 54-04-62
+ 373 (69) 55-55-11
Loading